Зодия Козирог

Сподели във Фейсбук Зодия Козирог

Хороскоп за зодия Козирог
[ 22 Декември - 20 Януари ]

Девиз: “Аз мога!”
Стихия: Земя;
Качество: Кардинален;
Скъпоценни камъни: Сапфир, малахит, оникс, тигрово око;
Метал: Олово;
Цвят: Черен;
Планета управител: Сатурн;

Личност:

Знаете истинската цена на всяко нещо и не се впускате в безсмислени начинания. С годините вашата красота и очарование не само, че не увяхват, но и ставате все по-привлекателни.

Имате добро образование, успешна кариера, солиден дом и отлично самочувствие. Опитвате се да направите добро впечатление на всички и в повечето случаи успявате.

Това, което другите не забелязват у вас е чувствителното ви сърце, което се крие зад строгото изражение на лицето ви. Рядко давате израз на чувствата си, предпочитате да си ги запазите за себе си или да ги предадете под формата на стих или картина. Целеустремени сте, никога не забравяте какво искате и в крайна сметка го постигате.

Понякога може да е доста трудно да се говори с вас - склонни сте към меланхолия и самота. Подхождате сериозно към всичко, което правите, тъй като имате силно развито чувство за отговорност и дълг. На вас със сигурност може да се разчита.

Може да сте привързани към миналото и това да ви пречи да почувствате радостта от новото и неочакваното. Вашата лоялност и постоянство ви правят предпочитани служители, но вие винаги ще се стремите към по-високи постове, защото успехът за вас е по-важен от всичко.

Качества:

Положителни:

Самостоятелност, дисциплинираност, решителност, устойчивост, практичност, честолюбие, лоялност, целеустременост, задълбоченост, сериозност.

Отрицателни:

Безкомпромисност, консервативност, мнителност, безжалостност, липса на гъвкавост, материализъм, студенина.

Външен вид:

Мъжът Козирог - Ръст среден, тяло сухо и слабо или яко и набито. Нос прав, широк; уста голяма, с тънки, стиснати устни; лице ъгловато, слабо с добре изразено чело. Коса тъмна, черна, късо подстригана.

Жената Козирог - средна или висока на ръст, със слабо тяло; коса права, с тъмен или черен цвят. Лице бяло, високо чело. Кафяви очи, сериозен поглед; малка уста.

Здраве:

При Козирога има забавен обмен на веществата, недобро храносмилане. Склонност към депресии и отчаяние, хипохондрия и раздразнителност, храносмилателни смущения (стомашни язва, запек) бъбречни и жлъчни камъни, ревматизъм, подагра, отоци, кожни, стоматологични проблеми (зъбите), алергични, артрит, астма, простудни и дихателни заболявания, авитаминоза, анемия, неврози, главоболия, депресии.

Препоръки:

Да поддържат оптимизъм и ведро настроение, повече хумор. Да избягват киселите и солени храни. Да се пазят от студ и влага – да предпочитат сухо и топло място. Разумно хранене. Повече спокойствие, положителни мисли. Да спортуват и да се развличат.

Храни:

Растения:

Черупкови – орехи, бадеми, кестени, кокосов орех.

Аромати:

Горски цветя.

Хранене:

Витамини – група В, С, А, D, Е. Калций и фосфор. Целина, червено цвекло, листни зеленчуци, зеле, картофи, домати. Горски плодове, бадеми, орехи, къпини, бъз, шипки, кестени, тиква, касис, банани, сливи, круши, боровинки, нар, черупкови плодове. Зърнени храни и техните кълнове (ечемик, соя, ръж, овес), пчелен мед.

Работа:

Области:

Организация, планиране, управление, финанси, архитектура, строителство, счетоводство и контрол

Професии:

Директори, мениджъри, ръководни кадри, политици, инженери, архитекти, администратори, счетоводители, редактори, строители.

Известни личности

Христо Ботев, Никола Вапцаров, Пейо Яворов, Алеко Константинов, Жана Д'Арк, Шарл Перо, Карел Чапек, Едгар Алън По, Алексей Толстой, Джек Лондон, Корольов, Курчатов, Нютон, Кеплер, Луи Пастьор, Цицерон, Мао Цзе Дун, Никсън, Пиер Кубертен, Елвис Пресли, Мохамед Али

Дневен хороскоп за вторник - 30 май 2017 г.

Имате нужда да прекарате повече време насаме със себе си. Хората, които ви заобикалят, ще станат причина за доста неразбории. Едва ли ще избегнете някой и друг удар в гърба, но той няма да е неочакван, защото ще дойде от хора, които отдавна ви завиждат за това, което имате. Повече главоболия могат да ви създадат конфликти с постоянния партньор.

Седмичен хороскоп за 29 май - 04 юни

През тази седмица може да бъдете изненадани неприятно от една измама, лъжливо обещание или погрешна информация и др. Ваши или нечии други манипулативни действия сега ще завихрят събития, които трудно ще бъдат контролирани. 
Като цяло пред вас ще имате една интересна и положителна в своето развитие седмица. Всичко ще зависи от вашите умения, решения и най-вече чистота в действия и мисли. 
Сега може да ви зарадва един неочакван успех или предложение. 
Възможности за по-добра работа, допълнителен доход могат да очакват младите мъже Козирог. 
В семейството ви ще възникнат най-различни поводи за конфликти, понякога твърде незначителни и несериозни. Но поради по-голямата емоционалност може да изгубите контрол и да тръгнете в съвсем погрешна посока. Сами разбирате, че това ще бъде седмица на изпитание на личността ви отвътре, като качества и умения да общувате с хората около вас. 
В даден момент през седмицата неприятно събитие в дома на съседи или приятели ще е повод за тъга или понижено настроение в дома ви. 
Мъжете над 35 годишна възраст ще преживеят събитие свързано с раждането на момиче или с друго важно събитие в живота на дъщеря, внучка, племенница. 
Младите жени Козирог ще имат зависимост от страна на мъж при вземането на решения или изпълнението на определени задачи. 

Месечен хороскоп за май 2017 г.

Май може да се окаже благоприятен и успешен във финансов план месец за родените под знака на Козирог, независимо че предстоят някои важни или неотложни разходи и плащания. 
За вас ще възникне възможност за допълнителен ангажимент или по-добре платена работа.
Интересното този месец е, че трудно ще виждате бъдещото развитие на всяко едно събитие, което ще преживеете сега. Ако можете, ако успеете да вникнете в неговия замисъл ще разберете, че всъщност съдбата се готви щедро да ви възнагради по един или друг начин. Но преди това тя трябва, макар и по неприятен донякъде начин да освободи място за новото.
Избягвайте да сте твърде подозрителни към хора и събития, както и не си позволявайте малки или по-големи лъжи и манипулации. Сега много лесно може сами да предизвикате въвличането си в нежелани и твърде неприятни проблеми. 
Май ще е време за романтика и любов, най-вече за мъжете Козирог, които ще имат интересни преживявания с настоящата си партньорка в една вече създадена връзка. Време, в което може да предприемете стъпки, да вземете решения за едно по-сериозно обвързване.
Този месец може да запомните и с любовните вълнения на своето вече пораснало дете или внуче.
Неочаквано отлагане, отказ от почти сигурен ваш план или очакване, свързано с личния ви или професионален живот. Въпреки първоначалната ви реакция, добре е да седнете и да размислите добре, защо всичко това се случва. Защото е възможно нещо по-добро да се задава...
През май е възможна нежелана или непланирана бременност, по-сложни емоции около раждането на едно дете и др. 

Остават 2000 символа

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Последни новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако имате проблеми с любовния триъгълник, просто го обръснете...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари